Nines sense cabells per infants amb càncer

Un grup d'artesanes impulsen el projecte 'Princesa calba' que repartirà fofutxes als centres oncològics d'Espanya


'Princesa Esperança' i 'Príncep Coratge', aquests són els noms de les nines sense cabells que un grup de 1.600 artesanes estan elaborant en diferents comunitats autònomes per nens amb càncer. Es tracta de 'fofuchas', un tipus de nines d'origen brasiler que es fan amb goma EVA i boles de porexpan.

La iniciativa respon a la petició d'una nena malalta que volia que la companyia cinematogràfica Walt Disney produís un film protagonitzat per una princesa calba. Aquesta demanda a les xarxes socials va commoure l'artesana Asun Bodí, de 48 anys, que va decidir posar en marxa un projecte que permetés a tots els infants ingressats en centres oncològics tenir una nina amb la qual es sentissin identificats.

Bodí va contactar amb d'altres persones per compartir el projecte. Tot i que inicialment eren un equip de 30, avui ja sumen més de 1.600 persones, gràcies a la crida de col·laboració feta a través del grup de facebook 'Princesa calba'.

Perquè la iniciativa tiri endavant són imprescindibles més mans. Només per abastir l'hospital de Sant Joan de Déu calen 600 fofutxes, és per això que necessiten voluntaris i alhora demanen als proveïdors que els facilitin els materials  per fer les nines, ja que cada una té un cost aproximat de 5 euros.

L'objectiu és repartir aquestes princeses i prínceps per tots els hospitals d'Espanya, abans del 15 de febrer de 2016, coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil. Per aconseguir-ho, però, necessiten ajuda.

Petició a change.org

Asun Bodí ha obert també una petició a change.org perquè Walt Disney produeixi una pel·lícula amb prínceps i princeses sense cabells. "Volem i ells [persones malaltes] necessiten que la bellesa no sigui un cànon estipulat per una societat que viu en la perfecció estètica. Volem que ells sàpiguen i entenguin que el fet no tenir cabells no els fa diferents als altres nens", sentència la petició.  De moment ja compta amb 972 firmes.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article